11 oktober 2016

Kip in romige tomaten-kaassaus

Kip in romige tomaten-kaassaus


Snel klaar, en erg lekker!

De foto was ook heel snel klaar en dat is te zien ook, slaat helemaal nergens op ;-). Het liep al tegen 20.00 uur toen we gingen eten, het was al bijna donker. Pan op tafel, iPhone gepakt en snel een kiekje gemaakt.

Bron: aangepast recept van Cafe Delites.

Kip in romige tomaten-kaassaus

Kip:
  • 2 grote kipfilets
  • zout, versgemalen peper
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
Saus:
  • 2 eetlepels olie uit het potje gedroogde tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram champignons, in schijfjes
  • ± 100 gram gedroogde tomaten op olie, in reepjes
  • 100 ml koffieroom
  • 260 ml melk
  • 1 eetlepel maïzena, los geroerd met 2 eetlepels water
  • 30 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels verse basilicumblaadjes, in stukjes gescheurd

Snijd de kipfilets horizontaal doormidden zodat je vier platte stukken krijgt. Bestrooi de filets met zout en versgemalen peper.

Meng de bloem met de Parmezaanse kaas in een bord en wentel de kipfilets door het mengsel. Schud de overtollige bloem eraf.

Verhit 1 eetlepel van de olie in een diepe koekenpan of hapjespan en bak de kipfilets (eventueel in gedeelten) op niet al te hoog vuur in ± 8 minuten om en om goudbruin en gaar. Haal uit de pan en leg op een warm bord. Leg er een velletje aluminiumfolie over.

Voeg de resterende olie toe aan de pan en voeg knoflook, champignons en tomaat toe. Bak op middelhoog vuur totdat de champignons zacht zijn.

Voeg de koffieroom en de melk toe en breng aan de kook. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Roer het maïzenapapje erdoor en blijf roeren totdat de saus dikker wordt. Voeg de Parmezaanse kaas toe en laat smelten.

Leg de kip in de saus, laat nog even warm worden. Verdeel er de basilicumblaadjes over en serveer met 'al dente' gekookte pasta.

Geen opmerkingen: