30 juni 2010

Bladerdeegtaart met kaas en tomaten

Dit is echt een ideale maaltijd voor een zomerse avond! Glas koele rosé en een bak sla erbij en klaar ben je. De taart is snel gemaakt en kan echt niet mislukken.

In plaats van een rol bladerdeeg uit de koeling kan je ook plakjes bladerdeeg uit de diepvries gebruiken. Laat de plakjes ontdooien, leg ze op elkaar en rol ze met een deegroller uit tot een lap die op je bakplaat past.

Bladerdeegtaart met kaas en tomaten

  • 1 rol bladerdeeg (koeling)
  • ± 350 gram kleine tomaten
  • olijfolie
  • zout, versgemalen peper
  • gedroogde Provençaalse kruiden
  • 1 eetlepel mosterd
  • handje geraspte mozzarella
  • handje geraspte Gruyere
  • handje geraspte Parmezaan
Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Halveer de tomaten, doe ze in een schaal en schud ze om met de olijfolie, zout, peper en Provençaalse kruiden.

Leg de lap bladerdeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier of bakfolie. Snijd met een scherp mes het bladerdeeg 1 cm vanaf de rand in (dan krijg je na het bakken een opstaand randje). Prik het middengedeelte van het bladerdeeg in met een vork. Strijk de mosterd over het middengedeelte en verdeel de 3 soorten kaas erover. Leg hierop de gehalveerde tomaten met de snijkant naar boven.

Bak de bladerdeegtaart in het midden van de oven in 20 - 25 minuten gaar.

Bladerdeegtaart met kaas en tomaten

Bron: The Italian Dish

3 opmerkingen:

ioon zei

Dit klinkt geweldig. Meteen opgeslagen :D

Karel zei

Vandaag meteen geprobeerd: helemaal goed!

Bedankt.


Karel

Jessica zei

Ook ik heb hem gisteren uitgeprobeerd en is helemaal geslaagd. Ook de kids vonden hem goed. Ik was de rol bladerdeeg vergeten te halen, maar had nog bladerdeegplakjes in huis.

Gr Jessica